Bellrope - You Must Relax (Utgitt 22. Februar)

Bellrope fikk dommedagens kirkeklokker til å ringe rundt Halloween i 2016. De steg opp fra asken av bandet Black Shape Of Nexus. De beskriver lydbildet som "the total absence of tonal sanity". Sjangermessig ligger de et sted mellom Sludge, Doom, Noise og Psychedelia. De kommer fra Mannheim i Tyskland. Dette er deres debutplate. Utover det har jeg gjennomsøkt hele internettet, og jeg finner dessverre ingen info om bandets medlemmer. 

Albumet åpner med sporet "Hollywood 2001  /  Rollrost". Den består av renspikket djevelsk ulyd, hvor vokalisten konkurrerer med det instrumentelle om hva/hvem som lager mest skrål og infernalske pipelyder. Jeg forstår selvsagt at dette bare er en intro og en gimmick, men "låten" penetrerer hjernebarken min så utilgivelig brutalt at jeg ikke klarer å høre hele. You must relax, my ass. 

"Old Overholt" opererer på et mer spiselig nivå. Låten er ikke annet enn en skrekkblandet fryd av en reise. Og den innehar nok tyngde til å ta livet av en fullvokst mammut. Vokalisten gjør en formidabel jobb. Trommene er lekne og riffingen er mørk, brutal, seig og oppfinnsom. Bassen ligger akkurat passe høyt i miksen, og skaper den fyldige kremaktige lyden som jeg savner i mange utgivelser fra denne sjangeren. Produksjonen er nydelig.  Den psykedeliske effekten som inntrer mot slutten er verdt å bite seg merke i. Det høres ut som en imitasjon av kraftige vindpust. Samspillet mellom medlemmene er også skikkelig velbalansert. Ellers er de positive karakteristikkene jeg kommer med her gjennomgående for hele skiven. 

"You Must Relax" er nesten bedre (kan du tenke deg?). Det er ikke ofte jeg blir rolig av at en brautende mannsstemme forteller meg "DU MÅ SLAPPE AAAV! WOOÆH!", men i dette tilfellet funker det fjell. Et veldig høyt og tungt fjell. Dette er nok den seigeste og tregeste sangen på platen, utenom "CBD  / Hereinunder"  som jeg kommer til om litt. Den øker imidlertid i tempo etterhvert, hvor trommene er det klare høydepunktet. Låten er i tillegg harmonisk i all sin styggpene og skitne prakt. Den er i grunn som den stygge andungen. Stygg innpakning, vakkert innhold og har vansker med å følge strømmen. 

"TD200" begynner med et støyende, men samtidig melodisk parti. Fascinerende. Dette er det sporet på skiven som har minst med dommedag å gjøre instrumentalt sett. Jeg kaller det Noise Metal. De har i denne låten med seg en kvinnelig vokalist (jeg tror i hvert fall at det er en kvinne) som håndterer både growling og rene vokalharmonier. Hun er dog best på de rene partiene, noe som skaper en fin kontrast/motsetning til brautende macho-vokal. Låten serverer et riff som går gjennom hele tonespekteret fra mørkt til lyst. Det repeteres gjentatte ganger. Skamfett. 

"CBD  / Hereinunder" avslutter denne avslappende musikalske torturseansen på ondskapsfullt og nærmest perfekt vis.  Den er så tilfredsstillende treg at det kribler nedentil. Det er som en langstrakt orgasme eventuelt ørgasme. Og vokalistens impulsive trang til å hviske "Ahhh!" reduserer ikke akkurat de seksuelle assosiasjonene for å si det sånn. Ellers får den tunge lydmassen meg til å se for meg en Godzilla-lignende skapning vandre over et felt med lava. Jeg vet ikke om det gir mening, men kanskje det nettopp er fraværet av mening som gir mening? Tempoet øker betraktelig utover låten, og drar det hele mot en fuzzy og psykedelisk retning. Deretter sakkes alt ned igjen med det ondeste riffet på platen. Digg avrunding. 

Jeg klarer ikke å trekke frem et favorittspor. Dette er en mølje med dopsnop som jeg oppfordrer deg til å innta snarest! 

9.5/10

Artist: Bellrope
Plateselskap: Exile On Mainstream Records
Lengde: 54:21
Spor:
1. Hollywood 2001 / Rollrost (03:34)
2. Old Overholt (09:57)
3. You Must Relax (11:21)
4. TD200 (11:28)
5. CBD  / Hereinunder (17:56)

https://bellrope.bandcamp.com/releases