Black Magic – Wizard’s Spell (Utgitt 12. April)

Black Magic er et enmannsband fra Norge. De opererer i et lydlandskap mellom NWOBHM, Thrash  Metal og Black Metal. Dette er en nyutgivelse av EP’en Wizard’s Spell som ble innspilt i 2010 og utgitt 14. Januar 2014. En norsk undergrunnsperle som dette fortjener en renovasjon. Her er lydproduksjonen rikere, tykkere og innehar mer slagkraft enn originalutgivelsen. Det skulle forsåvidt bare mangle. De har også inkludert fire demolåter som ikke var tilstede på originalen.

Miniskiven åpner med gladlåten «Rite of the Wizard». Dette sporet har sin hovedvekt på NWOBHM. Det er altså ikke mangel på cheesy-faktor og pompøsitet, men det tipper aldri over mot det parodiske. Vanligvis styrer jeg litt unna sjangeren fordi jeg er en smule allergisk mot overdreven pompøsitet, men dette er velbalansert. Ikke bare her, men på EP’en generelt. 

«Voodoo Curse» starter med en mørk instrumental intro. Det høres ut som opptrappingen til en god gammeldags Thrash-låt. Tempoet kommer dog aldri opp på det nivået man gjerne kunne håpe på, men det er ikke dermed sagt at låten ikke tilfredsstiller mine musikalske erogene soner. Siste del er definitivt best hvor komboen av deilig riffing, habil/presis tromming og lekenhet får det til å pulsere i skallen min. Sangen er forresten vokalløs.

«Thunder of the Undead» åpner igjen i NWOBHM-territoriet før det raskt går over i Thrash. Utilstrekkelighetene som forrige låt bydde på tas igjen her. Vokalisten serverer en nærmest perfekt blanding av Thrash og Power. Dette er ikke en hyllest til starten av 80-tallet, dette er starten av 80-tallet. Det blir som å reise i en tidsmaskin.

«Death Militia» begynner rett på sak med et tøft parti med galloperende trommer og fet riffing. Ellers er vokalisten låtens svakeste ledd. Det er selvfølgelig subjektivt og en smakssak, men vokalisten synger for pompøst og opera-aktig til at jeg klarer å la meg rive med. Jeg får bare ikke til tradisjonell/renspikket Power Metal-vokal. Og når koringen slår inn blir det så fullendt cheesy at jeg detter helt av lasset.

«Night of Mayhem (Reap of Evil Demo)" fungerer som en intro til demodelen av miniplaten  som etter mitt syn er mye fetere, spesielt med tanke på vokal og atmosfære. Dette høres ut som et tidlig eksempel på Thrash Metal og definitivt  Black Metal. Demopreget gjør lydbildet mer skittent og lo-fi. Vokalen står helt klart i kontrast til de forrige sporene. Jeg digger det. 

"Possessed" (Reap of Evil Demo) fortsetter i samme gate, men i saktere tempo. 

Avslutningen «Embraced by the Occult» gir meg virkelig følelsen av å bli omfavnet av det okkulte. Musikalsk sett er det noe eventyrlig og episk over det hele, samtidig som det dveles ved det onde. Billedlig sett kan det beskrives som en forening mellom He-Man og Skeletor. Låten er seig, med solide trommeslag og mørk gjennomført riffing. De får til og med presset inn en velplassert gitarsolo.

Denne utgivelsen er overlegent bedre enn originalen. Kjør på.

7/10

Artist: Black Magic

Plateselskap: Dark Essence Records
Lengde: 33:09
Spor:
1. Black Magic (00:52)
2. Rite of the Wizard (03:24)
3. Voodoo Curse (05:14)
4. Thunder of the Undead (05:41)
5. Death Militia (03:58)
6. The Ritual (Reap of Evil Demo) (01:16)
7. Night of Mayhem (Reap of Evil Demo) (04:46)
8. Possessed (Reap of Evil Demo) (03:47)
9. Embraced by the Occult (Reap of Evil Demo) (04:15)

https://blackmagicnorway.bandcamp.com/