Chained to the Bottom of the Ocean - Tell Me What You See Vanishing and I Will Tell You Who You Are (Utgitt 25. Oktober)

Chained to the Bottom of the Ocean er et firemanns-band fra Springfield, Massachusetts bestående av vokal, gitar, bass og trommer (finner dessverre ingen info om medlemmene). Bandet serverer et giftig, men smakfullt oppkok av Sludge Metal og Doom Metal. De ga ut debuten "Decay and Other Hopes Against Progress" i 2017. Dette er deres tredje utgivelse.

EP’en åpner med "I Will Possess Your Heart". Dette er en coverlåt av bandet Death Cab For Cutie. Og denne versjonen er ca 666 ganger bedre enn originalen. Lydbildet er massivt og akkurat passe tykt med litt skarpe kanter, riffingen er seig, bassen sexy og trommingen fet. Det er i utgangspunktet en låt om romantisk kjærlighet, men det er lite romantisk kjærlighet å finne her. Med mindre du er komplett sinnssyk selvfølgelig. Ut i fra vokalen å bedømme dreier ikke dette seg om en stabil mann noen vil gi hjertet sitt til frivillig. I hvert fall ikke om det er bokstavelig ment. Ellers er det jo kanskje noen som vil ha hjertet sitt plassert på en stake. Hva vet jeg?

"Out Brief Candle" er hakket mørkere og mindre oppløftende. Ja, du leste riktig. Det går saktere og vi er nærmere Doom stilmessig. Riffingen er dundrende og pulserende. Bestemt og sint. Trommisen følger nøye etter. Utover i låten blir det hele mer melankolsk og harmonisk. På et tidspunkt blir vokalen ren, og det kan faktisk minne litt om Ghost. Altså helt i starten, før de lot seg voldta av kapitalismen. Deretter blir det like tungt igjen, men med det melankolske preget intakt. Ellers er dette en lang og seig låt. Noe som gjør tittelen misvisende. Dette er ikke et stearinlys som blåses ut med det første.

Miniplaten avsluttes på topp med høydepunktet "Genesis of the Daffodil". Man kan på en måte si at denne låten treffer mellom første og andre låt rent stilmessig. Dette er en mer balansert og jevn fordeling av Sludge og Doom. Og det låter tilfredsstillende enormt. Den er fryktinngytende, spesielt med tanke på vokal og trommer. Den er så skitten at man føler behov for å ta seg en dusj etterpå. Gitar og bass sammensveises med god presisjon. Lydproduksjonen er herlig. Tempoet er til tider såpass tregt at man omtrent rekker å gå på dass før riffene lander. Tøft.
   
Dette er Sludge/Doom av den misantropiske og hatefulle typen, og er perfekt for deg som ønsker å leve ut disse følelsene uten å ende opp som seriemorder. Et normalt menneske ville nok ikke ansett denne skiven som kremen av mental terapi, men det tenker jeg ikke så mye på. Bli med på musikalsk drapstokt da vel.    

9.5/10

Artist: Chained to the Bottom of the Ocean
Plateselskap: Selvutgitt
Lengde: 21:28
Spor:
1. I Will Possess Your Heart (05:32)
2. Out Brief Candle (08:14)
3. Genesis of the Daffodil (07:42)

https://chainedtothebottomoftheocean.bandcamp.com/