Hengestaur - Harahorn (Utgitt 31. Mars)

Hengestaur er et Black Metal-band fra Hordaland. De ble stiftet i 2016 av Andreas "Hesj" Hesjedal (vokal, trommer) og Eirik Hommedal (gitar, bass). Dette er da deres andre singel.

I motsetning til deres første singel "Evige Straumar" er dette en råere og mer erketypisk form for BM. Lydbildet er veldig lo-fi og har den typiske, men likefullt fete skandinaviske 90-tallsproduksjonen. Den kan i større grad sammenlignes med bandets demoer. Jeg må innrømme at jeg likte forrige utgivelse klart bedre, men nå var jeg heller ikke frelst på deres demoer. "Harahorn" er selvsagt et tydelig løft fra deres demodager, men den mangler likevel noe av magien fra forrige låt. Det høres muligens ut som at jeg misliker låten, men jeg sier kun at det ikke er den fulltrefferen jeg håpte på. Det skal ikke stå på utførelsen. Den bare treffer meg av en eller annen grunn ikke like hardt i hjertet

Låten kjører rett på sak med illsint vokal, trommegalopp og iskald riffing. Bandets samspill fungerer like godt som før, og man forstår fort at denne gjengen alltid vil ha BM i sitt hedningblod. Jeg synes kanskje at det mangler litt atmosfære i starten, men det er noe som blir tatt kraftig igjen utover låten. Det melankolske, kjølige og vakre riffet som møter meg halvveis ut er det som virkelig løfter låten fra middelmådighet spør du meg. Riffet er så kaldt og atmosfærisk at man må ha ishakke for å komme seg gjennom det uten å fryse fast. Der hvor "Evige Straumar" lukter sommer og farger lukter "Harahorn" vinter og blekhet. Følelsen av kulde har de fått til så til de grader. Hadde jeg hatt skjegg ville det nok vært istapper i det etter første gjennomlytting. Kanskje de går for det musikalske svaret på høst og vår på de neste sangene. Hvem vet?

7/10

https://hengestaur.bandcamp.com/track/harahorn-2