Jhufus - II (Utgitt 26. August)

Jhufus er et Psykedelisk Stoner Rock-band fra Madrid, og der stopper dessverre informasjonen jeg har om dem. Jeg regner med dette er en trio. 

EP’en åpner med åpenbaringen Plain From The Depths. Det er rett på sak med synthbasert og melodiøs psykedelia. Her er det så mange lyder og effekter at man kan bli svimmel av mindre. Etter hvert drar de på med et deilig, repeterende og suggerende riff. Trommingen virker behersket og habil. Det er som om trommisen chiller maksimalt samtidig som det jobbes iherdig. De fremstår på en måte som Stoner Rockens svar på Ozric Tentacles. Det hele blir servert på lekkert og innbydende vis. 

"Carpets From Atlantis" fortsetter i en litt annen gate. Det er hakket mer psykedelisk og flytende (skulle ikke tro det var mulig, men det er det tydeligvis). Bass og gitar er mer fremtredende. Rock ’N’ Roll-preget er klarere. Det er også en ganske så sexy gitarsolo å spore i denne herlige grøten. Assosiasjonene til Ozric Tentacles er ikke lenger til stede. Låtnavnet hinter til følelsen som låten frembringer. Det er faktisk som å sitte på et svømmende teppe i Atlantis. 

Neste låt ut er "Acid Pond". Her bestemmer de seg for å bevege seg nærmere 60-tallets røtter. Vi snakker tung blues med fuzz , langstrakte soloer og musikalsk onani. Dette kombineres selvsagt med platens gjennomgående psykedeliske effekter, noe som suger lytterne ekstra godt inn. Budskapet er for meg tydelig. Alle er velkommen til å leke i syrepytten. 

Miniskiven avsluttes med høydepunktet "The Almighty Tiger Nut". På denne låten er det psykedeliske preget tonet noe ned til fordel for god gammeldags Desert Rock eller Stoner Rock. Åpningsriffet er skikkelig tøft og lekent. Bandet har spesielt godt samspill her. Man får lyst til å bevege seg. Det holdes frem til  psykedelisk ørkenklimpring ala 90-tallet overtar. Behagelig. Dette vedvarer før låten avrundes med innledningsriffet. The riff so nice they played it twice. 

Det negative med denne utgivelsen er at den er for kort. Det føles som om skiven slutter i det man begynner å få den under huden. Det er en smule frustrerende. Sjangrene de boltrer seg i kler ikke kortvarige affærer. De fortjener langvarige forpliktelser. 

Ellers er dette ingen bauta innen Psykedelia og Stoner. Det er heller ikke særlig oppfinnsomt med tanke på hvor vanvittig mange som har gjort dette før dem. Dette betyr på ingen måte at minialbumet ikke tilfredsstiller. Det er mye god mat for en sulten rockemage på dette musikalske eventyret. 

Gjør deg klar for en aldri så liten rakettutskytning

7/10

Artist: Jhufus 

Plateselskap: Selvutgitt
Lengde: 18:11
Spor:
1. Plain From The Depths (04:00)
2. Carpets From Atlantis (04:39)
3. Acid Pond (04:56)  
4. The Almighty Tiger Nut (04:35)

https://jhufus.bandcamp.com/album/jhufus-ii