Koma - Through Blackened Veins (Utgitt 8. Januar)

Koma fra Vancouver spiller i følge dem selv drug induced doom, og ble etablert i 2015. De ga ut debutplaten "Doomonic" 26. Mai 2017. Bandmedlemmene består av Kev (7 string dive bombs and pig squeals), Greg (7 string axe battle-cries), Rob (keeper of time and destroyer of hearing) og Aron (4 string motherfucker and screams of hate). Hva kan slå feil med et band som benytter seg av en så genial beskrivelse? Svaret er; omtrent ingenting.

Platen åpner med låten "In Requiem". Den begynner rett på sak med ondskapsfull sludge/doom av den gamle skolen. Vokalisten høres ut som en masochistisk gris under slakting. Jeg regner med at det er grisehylingen til Kev vi hører her. Riffingen er faretruende og tung. Det er akkurat passe løst og "ustemt". Ganske tradisjonelt, men likefullt fett.

"Tempest Fury" virker egentlig som en forlengelse av forrige låt, men etterhvert blir lydbildet mer straffende og sintere. Noe av dette skyldes nok introduseringen av vokalist nummer to, Aron, hatets skrikemaskin. Teknisk ligger han veldig nært Death Metal-vokal. Det veksles mellom Kev og Aron helt til de overlapper hverandre. Tøft. Riffingen blir også mer brutal, og trommene får et kvalitetsløft.

"Rendered Blind" begynner skikkelig sakte, før tempoet økes noe. Jeg føler at jeg kravler meg gjennom kjemisk avfall og at jeg gradvis muteres. Bandet fortsetter med musikalsk svart magi. Det er som om de hele tiden legger på nye lag og inspirasjoner. Dette skaper dynamikk og dybde. Noe som får dem til å skille seg ut fra mange band i samme sjanger.

"Misery Funnel" starter med et halvakustisk parti med dyp og hviskete vokal. På dette sporet minner de veldig om bandet Neurosis. Sett bort i fra trommer og Arons Death Metal-vokal. Dette er nok platens minst originale låt. Jeg synes uansett at det er kult at de hyller en av sine helter på denne måten.

Dette ekle gørret av en mutantskive avsluttes med "And Now You Suffer" . Låten inneholder det råeste riffet på platen. Det er repeterende, suggerende og hypnotisk. Det suger meg... inn. Til sist når de et melankolsk Post-Metal lydlandskap. Fin avrunding.

Om du liker negativ musikk, negative tekster, negativ vokal, negative riff og negativ atmosfære er nok dette din kopp med cyanid-te

Gjør deg klar for ørepuling!

8/10


Artist: Koma
Plateselskap: Rain City Recorders
Lengde: 35:43
Spor:
1. In Requiem (06:21)
2. Tempest Fury (08:33)
3. Rendered Blind (14:54)
4. Misery Funnel (07:42)
5. And Now You Suffer (07:08)

https://komadoom.bandcamp.com/