Lotek Cruiser - Lotek Cruiser (Utgitt 23. Februar)

Lotek Cruiser er et femmanns-band fra Ontario i Canada. Medlemmene består av Trevor Reess (bass), Alex Arya (vokal/gitar), Chad Seim (gitar), Nathan Fereiro (vokal) og Michael Zettell (trommer). De spiller Stonerbasert Sludge Metal med hint av Thrash. Dette er deres første full-lengder... 

Skiven spinner rett på sak med åpningslåten "Grains Of Time". Her snakker vi skittent, sexy og groovy lydbilde. Den innehar det mørke og nihilistiske preget jeg forbinder med Sludge, samtidig som den inneholder det varme og positive preget jeg forbinder med Stoner. Her møtes dommedag og håp i het omfavnelse. Man kan få ereksjon av mindre... 

"Burn It Down" starter med et mekanisk og stivt, men på samme tid organisk riff. Det får en litt annen vri utover, og det blir hakket seigere/tregere. Vokalisten leverer med punkaktig aggresjon. Det låter meget fett. Etterhvert blir det noe lystigere. Riffet som da serveres er merkbart mykere i sin fremtoning, selv om tempoet delvis er i galopp. Trommisen slår hardt og presist, leveransen fremstår  Thrash-inspirert. Det er som å bli massert til ekstase se ved hjelp av en knyttet neve i trynet. Det er like vakkert som det er brutalt. 

" At The Speed Of Glaciers" er det sporet med flest elementer fra Thrash Metal. Det kan i grunn også antydes utifra sangens tittel. Her er det gjennomgående høy fart. Snodig nok høres det ut som en krysning av Rob Zombie sin låt "Dragula" og bandet High On Fire. Det er selvsagt ikke negativt, det er bare en artig observasjon. Teknisk sett spiller de fint og tight. 

"Buried Under The Morning Sun" begynner sakte og rolig med introduksjonen av dundrende trommer, før et melodiøst Stoner-riff treffer lytterens trommehinner. Den skiller seg ut fra platens andre låter ved å fremstå mer spiselig. Vokalisten (usikker på om det er Nathan eller Alex som stilles til disposisjon her) synger rent og harmonisk. Sludge-følelsen er omtrent fraværende. Kul låt, men jeg synes kanskje den mangler litt snert og brodd. Det negative jeg har å si kan uansett betraktes som smårusk. 

"Plotting Forward" går tilbake til det litt hardere hjørnet. Det blir likevel  en kjedelig/uinspirert affære. Får egentlig bare lyst til å gå videre til neste spor. 

"Fragments" byr momentant på et skikkelig tøft riff. Det engasjerer. Etterhvert blir det ondere. Det er som om portene til helvete åpnes, og det er vanskelig å ikke la seg lokke inn. 

Etter en periode med to mindre givende låter, er det veldig godt å bli møtt med en av skivens beste. Jeg snakker om "Black Heart". Den starter såpass rolig at den kan mistolkes for å være en ballade, men det tar ikke lang før man får teorien avkreftet på voldelig vis. Den er spesielt leken og tilfredsstillende repeterende. Jeg definerer dette som musikalsk gladvold. Det høres ut som om bandet nærmest koser seg i hjel. Spillegleden smitter definitivt over på lytteren. Det er da man virkelig vet at man har en god låt. 

Avslutningslåten "Scars" er dessverre heller ikke noe som fortjener stående applaus. Det er egentlig litt rart da det er vanskelig å påpeke hva som ikke fungerer. Den har helt klart alle elementene og forutsetningene som skaper en fet Sludge-låt, men det gir ikke meg noen aha-opplevelse. Jaja, man kan ikke treffe hver gang. 

Jevnt over er dette en velsmakende skive med godt pålegg, men det er en del som forhindrer den i å kvalifisere som gourmet. Første del er definitivt best, mens del nummer to byr på litt blandet drops. En ting er uansett helt sikkert; når de treffer, så treffer de midt i blinken. 

Ikke la mine negative betraktninger stoppe deg fra å gi albumet noen gjennomlyttinger. Det er som sagt mye å sette pris på! 

6.8/10

Artist: Lotek Cruiser
Plateselskap: Selvutgitt
Lengde: 48:30
Spor:
1. Grains Of Time (05:40)
2. Burn It Down (04:59)
3. At The Speed Of Glaciers (04:55)
4. Buried Under The Morning Sun (05:34)
5. Plotting Forward (03:09)
6. Fragments (04:16)
7. Left Turn (04:17)
8. Surrender (04:33)
9. Black Heart (04:56)
10. Scars (06:12)

https://lotekcruiser.bandcamp.com/music