Monk - Residents EP (Utgitt 6. Februar)

Monk er en instrumentell trio fra Piskopio, Hellas. De ble født i 2011 og ga ut full-lengderen "Black Earth Beneath" i 2016. Dette er altså deres andre utgivelse (innspilt live). Musikalsk sett befinner de seg i en bølgedal av Psychedelia og Doom Metal. Medlemmene består av JR (gitar), Woodman (bass) og Mushroom (trommer). 

EP’en begynner atmosfærisk og uhyggelig med låten "Lost in the Middle (Godhead)". Eller så er vel dette mer en dronete intro enn en låt om jeg skal være helt presis. Første del er svært creepy og psykedelisk, før det hele ender i nydelig og harmonisk ambient.

"Hexagon" er det mest doomete sporet på denne reisen ned i kaninhullet. Man blir møtt av et saftig, tungt, fyldig og behagelig lydbilde. Imponerende. Spesielt med tanke på at denne miniskiven er innspilt live. Riffet er gjentakende og pumpes ut i pulserende intervaller. Trommene følger bestemt og nøyaktig med. Stilig. Etterhvert får riffet en ny vri og tempoet økes. Deretter avrundes låten i et langstrakt, fargerikt og trippy parti.

"Earth" gir meg følelsen av å være på en ferd gjennom jordens indre. Det virker fremmed, rart og ukjent, men samtidig veldig vakkert. Låten er uforutsigbar, spennende og velsmakende. Den frembringer det meste jeg er ute etter i psykedelisk musikk. Episk avslutning. Dette er ellers en type låt som ikke kan beskrives. Den må bare høres. 

Jeg ble positivt overrasket over denne miniplaten. Jeg forventet en slags forlengelse av "Black Earth Beneath", men jeg fikk noe mer lekent, psykedelisk, luftig og organisk. Det blir feil å påstå at denne utgivelsen er bedre enn den forrige. Det avhenger av hva man som lytter er ute etter. Men det er ingen tvil om at gjengen har modnet siden sist. 

10/10

Artist: Monk
Plateselskap: Selvutgitt
Lengde: 30:24
Spor:
1. Lost in the Middle (Godhead) (07:29)
2. Hexagon (09:43)
3. Earth (13:10)

https://piskopianmonk.bandcamp.com/