Woorms - Slake (Utgitt 18. Januar)

Woorms er et Sludge Metal-band fra Louisiana som ble skapt i 2017. De består av Joey Carbo (vokal/gitar), John Robinson (bass) og Aaron Polk (trommer). Slake er deres debutplate. Her blir man servert et smakfullt oppkok av hovedsakelig Sludge, men også med snev av Noise, Hardcore Punk og Post-Metal. 

Platen åpner med "Find a Meal Find a Bed Find God". Den starter med et fuzzy og sludgy riff som får kjøttet til å løsne fra skjelettet mitt. Trommeteknikken er helt rå.  Deretter roes alt ned på et halvakustisk nivå, før vokalen slår inn. Vokalen er nesten helt identisk Buzz Osbourne fra bandet Melvins. Om jeg skal dra frem noe negativt ved låten eller albumet generelt, så må det være dette. 

"Veni Vedi Fucki"  (eller som de så fint uttrykker i låten "You came, you saw, you really fucked the law"") begynner med et depressivt sample av en kvinne som snakker om identitetsproblemer. Stemningen man forventer og vil ha av en skive som dette er satt. Plutselig blir man skutt i trynet med gitarbasert mitraljøse, men man er merkelig nok fortsatt i livet. Her er det også mer støy og "skjevere" lydbilde enn på forrige låt. Fett. 

"Stiff Upper Lisp"  (kan dette være en parodi på AC/DC sin "Stiff Upper Lip"?) starter med et tykt og "ustemt" riff. Låten vandrer hele tiden mot et mer støyete terreng. Trommene følger tett og habilt etter. Ellers er det strengt talt den kjedeligste låten på dette upolerte griseriet av en skive. Inspirasjonene fra Melvins og Neurosis ligger tydelig utenpå her, litt for tydelig. 

"Urine Trouble Now"  fyrer deg momentant ned med albumets desidert tøffeste riff. Jeg har lyst til å høre det konstant på repeat. Det varer dessverre ikke lenge nok. Det gjør at resten av den infiserte musikalske grøten ikke smaker like godtvondt. Litt synd, siden restene langt i fra er kjipe. 

"Mouth is a Wound" går i et raskt tempo før de plutselig bestemmer seg for å spille tåpelig tregt. Velkjent oppskrift på velsmakende sludgekrem. Hvorfor endre på noe som alltid funker? 

"Racist Kevin" er vel det nærmeste man kommer renspikket Hardcore Punk, både med tanke på låtlengde og tempo. Fin filler dette. 

"Rise Cripsy" er helhetlig sett den beste låten på dette fantastiske makkverket. Den inneholder alle elementene jeg forbinder med sexy Sludge. Det er lekent, det er groovy og akkurat passe teknisk. Det er umulig for meg å ikke nynne med. Mitt melodiøse g-punkt er stimulert. 

Avslutningsvis blir man møtt med "Sore Afraid". Det passer jo bra når man allerede er sår og redd etter all den instrumentale torturen. Den slår hardt, tungt og bråkete. Det er som oftest smart å avrunde på topp. 

Om du har en ting for band som Eyehategod, Melvins og Neurosis ser jeg absolutt ingen grunn til at du skulle mislike dette lydbaserte monsteret. 

Sludge on! 

9/10

Artist: Woorms
Plateselskap: Sludgelord Records
Lengde: 35:06
Spor: 
1. Corpse Corps (02:07)
2. Find a Meal Find a Bed Find God (05:27)
3. Veni Vidi Fucki (03:34)
4. Stiff Upper Lisp (04:25)
5. Urine Trouble Now (03:12)
6. Mouth is a Wound (03:55)
7. Our Lady of Perpetually Shitfaced (03:43)
8. Racist Kevin (01:18)
9. Rise Cripsy (03:35)
10. Sore Afraid (04:45)

https://thesludgelord.bandcamp.com/album/slake